Gondol egészségére
Gondol egészségére

A sütés-főzés szerelmeseinek nem kell feltétlenül lemondaniuk sem az édes ízekről, sem az egészségről akkor sem, ha édesszájúak.

A Xukor nagyjából azonos mennyiségben hasonló mértékben édesít, mint a cukor, ezért a sütés-főzés során használt Xukrot nem kell átszámolni, nyugodtan használhatja a megadott cukor mennyiségét Xukorból.

Kristályos formája és térfogata lehetővé teszi, hogy 1:1 arányban kiváltsuk receptjeinkben a hagyományos cukrot. Mivel a gombák és egyes baktériumok nem tudják bontani, növeli élelmiszereink eltarthatóságát.

Xukorral készült süteményei után nem kell a fogkefe után kapkodnia, mivel csökkenti a lepedékképződést.


Jelenleg rengeteg édesítőszert találhat az élelmiszerpiacon, ezek közül a Xukor sok szempontból kedvezőbb.

- A Xukor alapanyaga egy a növényekben és az emberi szervezetben egyaránt előforduló, természetes anyag, ezért lebontása nem terheli meg a szervezetet.

- A Xukor körülbelül azonos mennyiségben és mértékben édesít, mint a cukor, ezért a receptekben megadott cukor mennyiséget nem szükséges átszámolni.

- A Xukor használható forró vagy hideg ételek-italok édesítésére egyaránt.

- A Xukornak nincsen semmilyen kellemetlen mellék- vagy utóíze, csak egy kis hűvös ízérzetet tapasztalhat.

- A Xukor gyártása során a környezetvédelmi szempontokat is maximálisan betartották, így nemcsak szervezetünket, hanem környezetünket is védjük vele.

- A Xukrot az EU-ban gyártják, így minden szempontból megfelel az EU-s előírásoknak, a fa alapú gyártás pedig garancia arra, hogy semmilyen génkezelés nem történt sem az előállítás, sem a gyártás során.

- A Xukor alacsony szénhidrát- és kalóriatartalmú termék, így fogyókúrákba, diétákba, egészséges étrendekbe egyaránt beilleszthető.

- A Xukor nem okoz sem fogkőképződést, sem fogszuvasodást.

Az EU-ban gyártott, 100 %-ban fa alapú Xukor és PorXukor különleges szerepet tölt be a természetes édesítőszerek terén. Kedvére édesíthet a cukorral nagyjából megegyező mennyiségben, de nem kell a kalóriák miatt aggódnia, mivel 100 g Xukor mindössze 240 kcal energiát tartalmaz.

Alacsony szénhidráttartalma miatt akármelyik étrendbe vagy low carb diétába beilleszthető, vagy akár a paleolit táplálkozásba is. A Xukor glikémiás indexe mindössze 7, tehát ez egy lassan felszívódó szénhidrát. Ezért a vércukorszintet nem emeli drasztikusan, így azt nem követi egy vércukorszint csökkenés sem, így nem érezhet utána éhségrohamot sem, mint a gyorsan felszívódó szénhidrátok esetében.

Amennyiben Ön cukorbeteg, már biztosan sok mesterséges édesítőszert kipróbált. A mesterséges édesítőket azért nem szeretik, mert a legtöbbhöz kellemetlen mellék- vagy utóíz társul, legyenek azok szilárd vagy folyékony édesítőszerek. A Xukornak nincsen semmilyen mellékíze, egy kis hűvös ízt érezhet, de minden másban megegyezik a cukor ízével.

A Xukor glikémiás indexe 7, a Xukor Zéróé pedig 0!

A legtöbb édesítőszer más mennyiségben édesít, mint a cukor. A Xukor a cukorral körülbelül azonos mennyiségben és megegyező mértékben édesít, így nem kell számolgatnia vagy külön kitapasztalnia, hogy mennyi Xukorral édesítse ételeit-italait.

A Xukor 100% xylitolt (=xylit, xilit vagy nyírfacukor) tartalmaz, a Xukor Zéró pedig 100% eritritolt. A Xukor termékcsalád minden tagját az EU-ban állították elő, az EU-s szabványokat, előírásokat teljes mértékben betartva.

A fa alapanyag termesztése és a Xukor előállítása során sem történt semmilyen génkezelés, ezt igazolni is tudjuk. A környezetvédelmi szempontok alapján a fa alapú nyírfacukor kevesebb környezeti megterhelést okoz, mint a kukorica alapú előállítás.

A Xukor egy rendkívül lassan felszívódó szénhidrát, ezért egy jóval stabilabb vércukorszintet okoz, mint a cukor, így felszívódása után éhségrohamokat sem tapasztalhatunk.

A fog- és szájápolás szempontjából is a Xukor a tökéletes édesítő. Kutatásokkal alátámasztották, hogy a Xukor alapanyaga, a xilit stabil szerkezete miatt nem kapcsolódik a szájban található mutáns Streptococcus baktériumokhoz, és nem is engedi őket más szénhidrátokhoz sem kapcsolódni. Ehelyett fehérjékhez köti őket, és ebben az állapotban nem képeznek fogkövet, ami a fogszuvasodáshoz vezethet. Számos rágógumit és szájhigiéniai terméket pont ezért nyírfacukorból készítenek.

Mivel a Xukrot a gombák nem bontják, nem alkalmas kelt tészták készítésére, illetve nagy mennyiségben használva hasmenést okozhat az első alkalommal. Ez nem vonatkozik a Xukor Zéró termékre, mely nagyobb mennyiségben alkalmazva sem laxatív hatású.

A Xukor termékcsaládról további információt a www.xukor.hu weboldalon talál.

A www.biobolt.e-tar.hu webshopban kedvező áron megvásárolhat minden Xukor és Xukor Zéró terméket.

A termékekkel kapcsolatos kérdéseit, megjegyzéseit az info@lechner-co.hu e-mail címen és a 0620-538-6-858-as telefonszámon is várjuk.


       

Copyright @ 2012 Xukor.hu - Lechner és Zentai Kft. info@xukor.hu
Telefon: 0620-538-6858